Miksi sairaat lapset ovat lahjoitusten varassa? (UV Katukanava 12.10.2013)

Miksi sairaat lapset ovat lahjoitusten varassa?

Ylen politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti totesi ministeri Heidi Hautalan tapauksesta, että tällaiset tilanteet ovat aina puolueille ja poliitikoille profiloitumisen paikkoja.

Varmasti ovat, mutta ikävä kyllä en ole huomannut, että yksikään tämän kaakon kulman kansanedustaja olisi halunnut profiloitua lastensairaala-asiassa.  Miksiköhän?

Lehdet peräänkuuluttavat rahalahjoituksia ja talkoohenkeä. Niissähän ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta minä ja varmasti moni muu veronmaksaja on sitä mieltä, että Suomen lapset tarvitsevat vähintäänkin yhtä tasokkaan sairaalan kuin mitä aikuisväestölle on rakennettu useita ympäri maata.

Nykyinen Lastenlinna on aivan käsittämättömän huonossa kunnossa, tilat täysin vanhentuneet. Itse kävin asianomaisessa sairaalassa  muutama vuosi sitten ja eipä voinut muuta kuin ihailla henkilökuntaa, joka jaksoi hymysuin työskennellä ränsistyneissä tiloissa.

Veronmaksajan kysymys kuuluukin: Miksi verovarojamme ei voida käyttää ajanmukaisen lastensairaalan rakentamiseen? Miksi jättäisimme pienet lapsipotilaat lahjoitusten ja talkoohengen varaan?

Marja-Leena Patrakka